Columnas de Puig i Cadafalch de Montjuïc

Barcelona vuelve a lucir las cuatro columnas de Puig i Cadafalch que se instalaron en 1919 en donde está la actual fuente mágica de Montjuïc. Estas cuatro columnas eran una alegoria a las cuatro barras de la bandera catalana y fueron derribadas en 1928 por Primo de Rivera.

Aunque las columnas no son exactamente iguales, ni estan colocadas exactamente en el mismo lugar (esta vez son 1 metro más pequeñas, de los 20 metros que medían las primeras, y están emplazadas justo detrás de la fuente), un nuevo sky line recuperado de antaño devuelve a la cuidad un aire de esplendor.

Columnas Montjuïc Puig i Cadafalch

Esta re-colocación ha tenido controversias varias, unas desde el punto de vista arquitectónico (se pierde la visibilidad del palacio nacional) y ortas desde el punto de vista económico (parece ser que el proyecto ha costado unos 2millones de euros).

Personalmente me encanta recuperar parte de historia de la ciudad y poder ver el espacio volviendo a lucir la estética de hace 92 años.

Lo que no me deja de asombrar es que el ayuntamiento quiera recuperar cosas de antaño y por otro lado esté derrumbando lugares históricos como el parque de bomberos de provenza (que ya está casi todo al suelo) y la colònia Castells, entre otras reliquias de principio del s.XX.

Autor: mer

I love Barcelona!

4 opiniones en “Columnas de Puig i Cadafalch de Montjuïc”

 1. És una llàstima que es corri a escriure un comentari sense haver vist el monument ni estar prou informat. Alguns comentaris contra la recuperació de les quatre columnes de Puig i Cadafalch enderrocades pel dictador Primo de Rivera l’any 1928 per simbolitzar les quatre barres catalanes amaguen el seu veritable propòsit i en aquest cas tampoc queda clar la intenció de l’autor de l’article , però podem avançar que no ha estat l’ajuntament qui ha pres la iniciativa sinó la societat civil organitzada en pugna amb alguns càrrecs polítics importants d’aquest consistori. Aquesta és la raó per la qual la campanya de restitució ha trigat més de vuit anys en fer-se realitat. El pressupost destinat va ser aprovat l’any 2008 i queda petit, per exemple, al costat de la consulta per la remodelació de la Diagonal, a diferència que en aquest cas es restitueix per a Catalunya el que una dictadura va enderrocar i una democràcia ha recuperat

  1. Benvolgut senyor Padrosa,

   Les meves intencions no són més que informatives i intento fer-ho des d’una perspectiva totalment objectiva sense decantar-me per cap tendència política.

   Em disculpo a vostè i als meus lectors per la meva poca precisió en quant a qui va promoure el projecte. I el donc les gràcies per enriquir el meu post amb aquesta informació.

   Finalment, comentar-li que amb el meu darrer paràgraf no desprecio, ni molt menys, la recolocació de les columnes, sino que critico, i fermament, la poca sensibilitat que es té a l’hora d’aprovar la destrucció d’altres monuments històrics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *